loading...
مطب دکتر علی مظفری

مزوتراپی

مدیریت بازدید : 884 شنبه 17 خرداد 1393 نظرات (0)

 

مزوتراپی از کلمه یونانی Meso به معنای میان و Therapeia به معنی درمان پزشکی می‌آید و یکی از عمل پزشکی زیبایی غیر جراحی است که طی آن داروهای هومیوپاتیک که معمولا توسط پزشکان طب جایگزین تجویز می‌گردد، وارد پوست می‌شود..

مزوتراپی در حقیقت استفاده از دوزهای كم دارو با تزریق‌های مكرر، در ناحیه مورد نظر است. مزوتراپی یك روش بدون درد و بدون نیاز به بی‌حسی است و با زندگی روزمره بیماران تداخلی ندارد. یعنی شما بعد از انجام آن، نیازی به استراحت در منزل ندارید و می‌توانید مثل تمام روزهای عادی به فعالیت‌های خود بپردازید. در سال‌های گذشته 2‌شاخه جدید از مزوتراپی نیز به این فناوری اضافه شد كه شامل مزوتراپی خشك و مزوتراپی بدون سوزن است.
در مزوتراپی خشك با سوزن‌های ظریف از دارو استفاده نمی‌شود بلكه سوزن به تنهایی به كار می‌رود. در این روش سوزن‌های ظریفی در بافت فرو می‌كنندكه باعث تحریك فرآیندهایی می‌شود كه به ترمیم كمك می‌كنند البته این مورد با طب سوزنی كاملا متفاوت است. در طب سوزنی از سوزن‌های بلند و تك‌تك در نقاط خاصی استفاده می‌شود كه ممكن است به ناحیه تحت درمان ربطی نداشته باشد، مثل درمان تیروئید توسط طب سوزنی كه ممكن است سوزن در ناحیه دیگر مثل مچ دست زده شود یا برای لاغری، سوزن به گوش زده شود ولی در مزوتراپی خشك مثلا برای كسی كه ریزش مو دارد از غلتك‌هایی كه پر از سون‌های ریز است روی ناحیه سر استفاده می‌كنند به این صورت كه غلتك را می‌چرخانند و زخم‌های ریزی كه در آن ناحیه ایجاد می‌شود، باعث تحریك فرآیندهای ترمیمی و بهبود شرایط خواهد شد.

 


چگونه مزوتراپی برای کاهش وزن موثر است؟

 
در این متد داروهایی که به داخل مزودرم وارد می شوند چربی جمع شده در زیر پوست را از بین می برد  و سلول های چربی لایه همیپودرم را چروکیده و کوچک می سازند و در نتیجه این امر چربی حل می شود و از راه کبد دفع می گرددبا این متد می توان حدود 0.5 کیلوگرم چربی را در هفته ذوب کرد و نتیجه نیم کیلوگرم کاهش وزن داشت. برای نتیجه گیری بهتر نقاط بازو ، کمر ، باسن ، پشت و ساق پا تحت این تزریقات قرار می گیرد پس از چند دوره درمان به فاصله 2 الی 4 هفته متناوب ، به طور متوسط سایز کل بدن 2 سایز کاهش میابد . سایز دور کمر ، باسن و ران ها معمولا پس از 4 هفته شروع به کم شدن می کند و پس از ده هفته 10-5 سانتی متر کاهش می یابد.

 

 

مزوتراپی در لیپولیز

یکی از روش‌های غیر جراحی که برای فرم دادن به بدن و از بین بردن سلول‌های چربی به کار می‌رود مزوتراپی است و معمولا تغذیه درست، درمان هورمونی، ورزش و مکملهای غذایی نیز چاشنی آن می‌شود. اگر چه مکانیسم واقعی مزوتراپی هنوز ناشناخته است و بر خلاف این واقعیت که شواهد علمی بسیار کمی در ارتباط با کاربردهای وسیعش وجود دارد، در چند سال گذشته این روش یک متد معمول در طب زیبایی به کار رفته است. لیپولیز (اکسیداسیون اسیدهای چرب) و لیپوژنز (سنتزلیپیدها) دو مفهوم پایه در سلول‌های چربی است که تعادل این دو بسته به محل آناتومیکی، جنس، سن و نژاد متفاوت بوده و حجم سلول‌های چربی را تعیین می‌کند. لیپولیز به پروسه‌ای گفته می‌شود که تری گلیسیرید داخل سلولی هیدرولیز شده و به اسیدهای چرب آزاد تبدیل می شود. درجه لیپولیز بسته به واکنش تحریکی (لیپولیتیک) و مهاری (آنتی لیپولیتیک) دارد. عوامل دارویی که لیپولیز موضعی را افزایش می‌دهند این تعادل را به سمت از دست دادن چربی متمایل می‌کنند و باعث کوچک شدن سلولهای چربی می شوند. فرمولاسیونی که باعث کاهش حجم چربی در سلولیت می‌شود، جریان خون موضعی مختل آن ناحیه را بهبود می‌بخشد و بافت‌همبند آسیب دیده را ترمیم کرده و سطح پوست را نرمتر می‌کند. بعضی فرمولاسیونها از ذخیره چربی جلوگیری کرده و به شکسته شدن سلول‌های چربی باقیمانده کمک می‌کنند وبه وضوح باعث پاره شدن و از بین رفتن سلول‌های چربی می‌شود.

تزریق برای سلول‌های چرب

بر اساس برخی از مطالعات کلینیکی در مزوتراپی تکرار تزریق برای سلول‌های چربی و سایر سلول‌های مرتبط سمی بوده و باعث از بین رفتن دائمی بافت چربی و نکروز سلولی در بعضی موارد می‌شود. به علاوه برای کاهش موقت ذخیره چربی، حرکت بیشتر چربی‌های داخلی به سلول‌های چربی اتفاق می‌افتد. بنابراین با وجودی‌که مزوتراپی با افزایش متابولیسم موضعی باعث انتقال چربی به خون می‌شود ولی حذف بیشتر چربی از طریق روده و سیستم ادراری هنوز مشخص نیست. تاکنون، مقالات مروری برای این موضوع بسیار کم است و مقالات وجود شواهد مربوط به موارد ذکر شده در بالا را بطور مشخص بیان نکرده است. لیپولیز چربی ذخیره شده در سلولهای چربی بوسیله گیرنده های و آدرنورسپتور بر روی سطح سلول چربی تنظیم می‌شود.

راهی برای طراوت و شادابی پوست
علاوه بر تاثیر عوامل جوی مثل نور خورشید، تغذیه، سن و ارث در بروز چین و چروك صورت نقش مهمی دارند. با افزایش سن میزان كلاژن پوست به طور طبیعی كاهش پیدا می‌كند و همین امر باعث چروك و شكستگی پوست صورت می‌شود. در این وضعیت شاید شما به فكر استفاده از كرم‌ها و لوسیون‌های ضدچروك یا درمان‌های موضعی بیفتید، اما این كرم‌ها قادر به كم‌كردن عمق چروك‌ها نیستند و فقط می‌توانند از بروز چروك‌های جدید جلوگیری كنند.

 برای رفع این چروك‌ها یا باید عمل جراحی كرد كه یك عمل تهاجمی با عوارض خاص خود است یا این‌كه از روش مزوتراپی كه یك عمل غیرتهاجمی است، استفاده كرد.

 البته در كنار مزوتراپی باید از سایر روش‌ها مانند میكرودرم ابرژین (لایه‌برداری مكانیكی ظریف)‌ و بوتاكس نیز بهره برد.

 درمان‌های تركیبی در رفع چروك‌ها و آسیب‌های پوستی نتیجه مطلوب‌تری خواهند داشت. برای درمان چروك‌های پیشانی و كنار چشم‌ها (مناطقی كه حركت عضلانی ضروری نیست)‌ می‌توان از بوتاكس استفاده كرد تا از پیشرفت آنها جلوگیری كرد و بعد با مزوتراپی به كشیدگی پوست و رفع چین و چروك‌ها كمك كرد.

 برخی داروهایی كه به وسیله تزریق در مزوتراپی وارد پوست می‌شوند عبارتند از: انواع آمینواسیدها، ویتامین‌ها (به طور مثال ویتامین C برای روشن شدن پوست)‌، آنتی‌اكسیدان‌های ضدپیری و اسید هیالورونیك. به عنوان مثال برای فردی كه به دلیل آكنه، پوستی ناصاف و پر از فرورفتگی دارد، ابتدا از روش میكرودرم ابرژین استفاده می‌شود و بعد از لایه‌برداری با تزریق دارو در مزودرم (لایه میانی پوست)‌، مزوتراپی انجام می‌شود. مزوتراپی باعث آغاز فعل و انفعالاتی مانند تولید مثل سلول‌ها در پوست می‌شود و به این شكل سلول‌های جدید تولید شده و سلول‌های قدیمی به صورت لایه‌ای مرده با روش میكرودرم ابرژین برداشته می‌شوند.

 بیشترین كاربرد مزوتراپی هم‌اكنون در شاخه زیبایی است در حالی كه می‌تواند در همه شاخه‌ها مثل ارتوپدی (تزریق دارو به مفصل)‌ یا در درمان بیماری سالك (در گذشته آنتی‌بیوتیك در محل سالك تزریق می‌شد) كاربرد داشته باشد‌ ولی امروز بیشترین كاربرد آن در درمان ریزش مو، جوان‌سازی صورت و درمان چاقی موضعی و بیماری عفونی است.

 

بازگشت دوباره موهای ریخته شده
در درمان ریزش مو به وسیله این تكنیك، دارویی كه بیمار باید به صورت خوراكی مصرف كند، به صورت موضعی و در محل مورد نظر به فولیكول‌های مو تزریق می‌شود. در ریزش موی هورمونی و ریزش موی آقایان چون عامل این بیماری برای همیشه باقی می‌ماند و از بین نمی‌رود. در این افراد از روش مزوتراپی به عنوان روش كمكی در كنار دیگر روش‌های درمانی می‌توان كمك گرفت ولی در ریزش مو ناشی از رژیم طولانی مدت یا اعمال جراحی كه جذب دارو مختل می‌شود (مثل جراحی روده كه بخشی از روده را از مسیر جذب خارج می‌كنند و به همین علت بعد از مدتی دچار كمبود ویتامین به علت عدم جذب می‌شوند و از راه خوراكی قابل جبران نیست)‌ مزوتراپی می‌تواند به این دسته از بیماران كمك بسیار زیادی در جلوگیری از ریزش مو بكند چون علت به وجود آورنده ریزش مو قابل درمان است.

كاربرد مزوتراپی در شاخه‌های مختلف پزشكی
امروزه مزوتراپی علاوه بر كاربرد زیبایی در كلینیك‌های درد و پزشكی ـ ورزشی مورد استفاده قرار می‌گیرد در بخش ورزشی برای برگرداندن هرچه سریع‌تر ورزشكار به میدان ورزش از این تكنیك استفاده می‌كنند، مثل آسیب‌هایی كه در عضلات و تاندون ورزشكار به وجود می‌آید.

 پزشك با تزریق دارو در نواحی آسیب‌دیده به ورزشكار كمك می‌كند تا هرچه زودتر بهبود یافته و فعالیت‌های ورزشی‌اش را از سر گیرد.

 مزوتراپی در بیماران روماتیسمی و عفونی با تزریق دارو در محل به بهبود هرچه سریع‌تر بیمار كمك زیادی می‌كند. در ضایعات عروقی نیز از این شیوه می‌توان استفاده كرد.

 اخیرا در كشورهای اروپایی و آمریكایی در كلینیك‌های ترك سیگار از تكنیك مزوتراپی استفاده می‌كنند و از موادی كه بتوان جایگزین نیكوتین كرد، كمك می‌گیرند.

 در بیماری‌های پوستی مثل ریزش موی سكه‌ای، كورتون را در ناحیه مورد نظر تزریق می‌كنند و باعث رویش مجدد مو در آن قسمت می‌شوند. همچنین مزوتراپی برای جوان‌سازی پوست و درمان ترك‌های ناشی از حاملگی و درمان لك كاربرد دارد. اما با همه كاربردهای فراوانی كه ذكر شد در هیچ‌كدام از آنها نباید انتظار اثر معجزه‌آسا و غیرمعقول از مزوتراپی داشت. مزوتراپی تنها یك روش كمك‌درمانی محسوب می‌شود.

 گروه‌های زیر نباید از مزوتراپی استفاده كنند:

 

1 ـ خانم‌های باردار

 

2 ـ بیماران قلبی ـ عروقی

 

3 ـ افرادی كه دچار سرطان‌های پیشرفته هستند

 

4 ـ كسانی كه دارای سوابق آلرژی

 

و حساسیت به داروهای خاص هستند

 

5 ـ افرادی كه در حال استفاده از داروهای ضدانعقاد هستند ( در این افراد احتمال ایجاد هماتوم و خونریزی زیاد است)

 

6 ـ افراد دیابتی بخصوص آنهایی كه دیابت كنترل نشده دارند ( زیرا سطح ایمنی این افراد پایین است و ممكن است دچار عفونت‌های شدید شوند)

 

7 ـ افرادی كه دارای بیماری نوروپاتی هستند

 

8 ـ اشخاصی كه دچار بیماری پسوزیاریس (صدف)‌ هستند

 

برچسب ها مزوتراپی , لاغری , پوست ,
ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    نظر شما در مورد سایت مطب دکتر علی مظفری چیست؟




    آمار سایت
  • کل مطالب : 25
  • کل نظرات : 39
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 78
  • آی پی امروز : 2
  • آی پی دیروز : 24
  • بازدید امروز : 49
  • باردید دیروز : 40
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 10
  • بازدید هفته : 389
  • بازدید ماه : 521
  • بازدید سال : 11,960
  • بازدید کلی : 163,796